Kontrollerer og lagrer passordene dine på en sikker måte

Kun tilgjengelig i Kaspersky Plus og Kaspersky Premium.

Hvis du er en aktiv Internettbruker, er du vant til å bruke mange ulike passord når du f.eks. besøker nettstedene til banker, sosiale nettverk og e-posttjenester. Det er upraktisk å bruke mange passord, ettersom du er nødt til å huske hvilket passord du brukte på hvilket nettsted. Dette fører ofte til at brukere tyr til den enkle løsningen, nemlig å bruke ett passord på ulike nettsteder. Dette er imidlertid ikke en sikker løsning. Hvis du bruker samme enkle passord på flere nettsteder, er det lettere for hackere å gjette eller fange opp passordet. Det kan bli dyrt for deg, hvis det dreier seg om passordet til en nettbankside.

Sjekk passordstyrken

Kaspersky-programmet sjekker sikkerheten til passordene du oppretter på Internett. Hvis passord ikke er sikre nok, kan Kaspersky hjelpe deg med å lage sterke passord og lagre dem på et trygt sted.

Beskytt mot bruk av de samme passordene

Når du angir et passord på et nettsted der et sikkert passord er spesielt viktig (f.eks. på et sosialt nettverk), ber Kaspersky-programmet deg om å aktivere beskyttelse mot bruk av identiske passord.

Hvis beskyttelse mot bruk av identiske passord er aktivert, vil Kaspersky-programmet sjekke om du allerede har brukt passordet du angir, på nettsteder innen følgende kategorier:

Hvis passordet du angir allerede er brukt på nettsteder i disse kategoriene, vil Kaspersky-programmet varsle deg og spørre om du vil opprette et nytt passord. Du kan velge nettstedkategoriene som bruk av identiske passord skal overvåkes for.

Sikker lagring av passord og dokumenter

Kaspersky Password Manager er utviklet for å sikre passordene og dokumentene dine. Den bruker et spesielt kryptert lager for å sikkert lagre den personlige informasjonen din: passord, identitetsdata, økonomisk eller medisinsk informasjon.

Du kan laste ned Kaspersky Password Manager fra vinduet i Kaspersky-programmet.

Slik laster du ned og installerer Kaspersky Password Manager

Slik starter du Kaspersky Password Manager fra vinduet i Kaspersky-programmet

Se hjelpedelen for Kaspersky Password Manager for å finne ut hvordan du bruker Kaspersky Password Manager.